Merkezimizin de Katılım Gösterdiği "Üniversite Yerleşkelerinde Orman Yangını Çekincesi Analizi Çalıştayı" Gerçekleşti

2023 yılı Temmuz ayında Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde başlayıp geniş bir alanı etkisi altına alan orman yangını felaketinin ardından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) yerleşkeleri çevresinde ve yakınında yoğun orman alanları bulunması nedeniyle, olası orman yangınlarının önlenmesi ve zararlarının azaltılması kapsamında düzenlenen "Üniversite Yerleşkelerinde Orman Yangını Çekincesi Analizi Çalıştayına" UZAL olarak katılım ve katkı sağlandı. “Üniversite Yerleşkelerinde Orman Yangını Çekincesi Analizi Çalıştayı” Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşti. Çalıştaya; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin ERKUL, Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Mehmet Erkan KILLIOĞLU, Öğr. Gör. Tanju GÜDÜK, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, Çevre, Afet Koordinasyon ve İskan Şube Müdürü Yasemin DEMİR, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Seyit SAYIN, Çanakkale Orman İşletme Müdürü Barış SERGİN, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem KARADAĞ, Meteoroloji İl Müdürü Erol ÖZTABAK, Çanakkale İtfaiye Amiri Türker ÖZER, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürü Cüneyt GÖNCÜ ve ÇOMÜ’lü akademisyenler katıldı.

Üniversitemizin çalıştay sonrası yaptığı kamuoyu duyurusu

Yerel medya tarafından çalıştayın duyurulması

Yerel medyada yer bulan çalıştay