Merkezimizin Katılım Sağladığı “Çanakkale Yangınları Sonrası Acil Durum Eylem Planı Basın Bilgilendirme Toplantısı” Gerçekleşti

“Çanakkale Yangınları Sonrası Acil Durum Eylem Planı Basın Bilgilendirme Toplantısı” Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nde basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt ERENOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, ÇOMÜ Orman Yangınları Çalışma Komisyonu Başkanı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ŞEKER, Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi Merkez Müdürü Prof. Dr. Faruk SOYDUGAN, ulusal haber ajans temsilcileri ve yerel basın mensuplarıyla, akademisyenler ve idari personel katıldı. Yangının yarattığı tahribatı anlatan kısa bir belgesel gösterimi ile başlayan toplantıda; ÇOMÜ Orman Yangınları Çalışma Komisyonu Başkanı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ŞEKER, ÇOMÜ Kampüs alanında yangın tehlikesine karşı alınabilecek önlemler konusunda komisyonun hazırladığı raporla ilgili bilgiler sundu.

Merkezimiz tarafından hazırlanan çalıştay raporunda sunulan Çanakkale İli Haziran, Temmuz Ağustos, Eylül aylarına ait orman yangını risk haritaları

Yerel medyada toplantı